Fedezd fel Hollandiát!

Rejtett kincsek kalandvágyó turistáknak

Nemo Science Centre, Amsterdam

2016. március 15. 13:57 - priya

imag0043.jpg

A Nemo Science Centre olyan, mint Budapesten a Csodák Palotája, csak egy kicsit nagyobb... Öt emeletnyi felfedezni- és kísérleteznivaló a hajót formázó, fantasztikus épületben, ahol simán el lehet tölteni egy egész napot a gyerekekkel. A legjobb természetesen, hogy gyerekekre van tervezve, és hihetetlenül interaktív. Mindenhez hozzá lehet nyúlni, mindent ki lehet próbálni, és rengeteg a nyomogatnivaló gomb, ezért még a legkisebbeknek is szórakoztató. A nagyobbakat természetesen már lekötik az egyszerűbb és bonyolultabb kísérletek, melyek az érzékekhez, elektromossághoz, különböző gépek működéséhez kapcsolódnak. Lehet ügyködni egy igazi laborban, tanulmányozni a víz tisztításának folyamatát, gátat építeni. Nagyon izgalmas 'A formák világa' című kiállítás is, ahol azt tapasztalhatjuk meg, hogy matek körbevesz...

imag0058.jpg

Honlap angolul: https://www.e-nemo.nl/en/

Milyen korosztálynak? 1-99 éves korig

Helyszín, megközelíthetőség: ***** városközpont, 15 perc sétányira Amsterdam Centraal-tól

Szolgáltatások: büfé, ruhatár (zárható szekrényekkel), pelenkázóasztal, elsősegély, liftek, kerekesszékkel bejárható 

 Kedvezmények: Amsterdam City Pass, Stadpas Amsterdam, Museumcard

Internetes jegyrendelés: Igen

Kedvenc élményeink: Láncreakció bemutató; pacsálás a vízzel foglalkozó kiállításokon

Kedvenc helyünk a múzeumban: A tetőterasz 

Tipp: Ha tehetjük, ne hétvégére időzítsük a látogatást, mert akkor sokkal zsúfoltabb. Érdemes nyitásra érkezni, a tömeg általában a késő délelőtti-kora délutáni órákban tetőzik.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fedezdfelhollandiat.blog.hu/api/trackback/id/tr778479494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása