Fedezd fel Hollandiát!

Rejtett kincsek kalandvágyó turistáknak

Vondelpark - zöld oázis Amszterdam központjában

2016. április 05. 14:24 - priya

Bár az amszterdami parkok közül személyes kedvencünk az Amstelpark (itt írtunk róla, miért), turistaként nyilván a Vondelpark meglátogatása a kézenfekvő megoldás, hiszen a város központjában található. Ha gyerekekkel utazunk, és egy kis zöldre vágyunk, mindenképpen látogassunk el ide, mert:

1.) Itt található a Kinderkookkafé, ahol a gyerekek önállóan tehetik próbára szakácstudományukat: pizzát készíthetnek, muffint dekorálhatnak. Minden alapanyag és konyhai eszköz rendelkezésre áll, a legkényesebb műveletet, a pizza sütését pedig az étterem dolgozói végzik. Azért is szeretünk itt üldögélni, mert nagyon hangulatos hely, ráadásul van játszósarok és könyvespolc is, úgyhogy a városnézésben megfáradt szülőknek van esélye egy kávé mellett szusszanni egyet.

2.) Több játszótér is van homokozóval, hintákkal, csúszdákkal, favárakkal és fahidakkal - érdemes az egész parkot bejárni, hogy mindegyikre rábukkanjunk. Erre a célra biciklit is lehet kölcsönözni, ráadásul itt anélkül tapasztalhatjuk meg az autentikus holland bringázós életérzést, hogy aggódnunk kellene a forgalom miatt.

vondelpark2.jpg

3.) Nyáron kinyitnak a parkban található ingyenes pancsolók, és a gyerekek természetesen nagyon élvezik a vizezést a meleg napokon.

vondelpark3.jpg

4.) Több kávézó is van a parkban, ahol élmény ücsörögni és bámulni az embereket. A Melkhuis nevű hely teraszán játszótér is van, és emlékeim szerint találunk itt néhány klasszikus pénzbedobálós játékot is (előre-hátra billegő lovakat, meg autókat, amikben gombokat lehet nyomogatni). 

vondelpark_cafe.jpg

A képek forrása: http://www.hetvondelpark.net/Galerij/Galerij

5.) Május elejétől az Openluchttheater színpadán ingyenes komoly- és popzenei koncerteket, táncelőadásokat, színi előadásokat is élvezhetünk itt (pénteken este, szombaton és vasárnap). Az aktuális programról az Openluchttheater Facebook vagy Twitter oldalán értesülhetünk.

Egy szó mint száz: ha már egyszer a belvárosban járunk, kihagyhatatlan.

Tipp (az aranyszabály): ha lehet, ne hétvégére időzítsük a látogatást - akkor valószínűleg (akármilyen nagy is a park) hatalmas társaságunk lesz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fedezdfelhollandiat.blog.hu/api/trackback/id/tr198568142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása